+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Összeszedték a szemetet a kanizsai diákok
2019. március 22. péntek 15:28
Összeszedték a szemetet a kanizsai diákok
A Kőrösi-iskolában a fenntarthatósági héten a diákok több környezetvédelmi programon is részt vettek. A Kiskanizsai-iskola tanulói pedig minden évben csatlakoznak a TeSzedd! mozgalomhoz.
Nagykanizsa

A kőrösisek az iskola szűkebb és tágabb környezetében is felszedték és összegyűjtötték a szemetet. A környezetvédelmi akciót a diákok kezdeményezték.  – A gyerekek kerestek meg azzal, hogy segítsek nekik, hogyan tudnának minél többeket toborozni a hulladékgyűjtéshez. Én a diákönkormányzatot segítő munkatársként melléjük álltam, és végül az egész felső tagozat csatlakozott hozzájuk – fogalmazott Orbán Viktorné, a Kőrösi-iskola diákönkormányzatot segítő munkatársa.

Az ötlet 8. osztályos lányoktól származik. – Igazából úgy kezdődött, hogy a barátnőmmel, Annával először karácsonykor a hajléktalanokhoz mentünk ételt osztani. Akkor jött az ötlet, mi lenne, ha több ilyen programot szerveznénk. Abból lett ez az iskolai program is - árulta el Goda Napsugár.

A kőrösisek még a környező utcákban is felszedték a szemetet, de így tettek a Kiskanizsai-iskola diákjai is. A kiskanizsai intézmény örökös ökoiskola, az itt dolgozók és tanulók mindig odafigyelnek a környezet tisztaságára. – Minden évben csatlakozunk a TeSzedd! mozgalomhoz, ez az iskolánk életében szinte már hagyomány. A diákönkormányzat fogja össze ezt a munkát ebben a tanévben is. Nem csupán az iskola közvetlen környezetében szedjük össze a szemetet, felosztottuk Kiskanizsa központi részeit is – mondta el Daniné Rádóczi Erika, a Kiskanizsai-iskola diákönkormányzatot segítő munkatársa.

Az alsósok az iskola udvarát, a felsősök pedig a környező utcákat, a templomkertet, a focipályát és a posta környékét is megtisztították az osztályfőnökök vezetésével.  

Galéria
további friss hírek
24
jan.
15:13
4
Nagykanizsa
A szakemberek szerint az óvatosság és a jármű megfelelő műszaki állapota az a két fontos tényező, amellyel sokat tehetünk a biztonságos közlekedésért.
24
jan.
15:07
4
Nagykanizsa
Ilyenkor vágják ki azokat a fákat is, melyek eltávolítása nem sürgős, de indokolt.
Ilyenkor vágják ki azokat a fákat is, melyek eltávolítása nem sürgős, de indokolt. A közterületi növényzetet, fákat és bokrokat folyamatosan ápolják, ha szükséges, cserélik a szakemberek, akik a..tovább olvasom
24
jan.
15:02
4
Nagykanizsa
A csütörtöki előadáson gyakorlati példákról és mindenki számára megvalósítható energiahasznosítási módokról hallhattak az érdeklődők.
24
jan.
14:54
4
Nagykanizsa
A városrészben élőknek hosszú évek óta problémát jelent az M7-es autópálya forgalmának zaja.
A városrészben élőknek hosszú évek óta problémát jelent az M7-es autópálya forgalmának zaja, a panaszt már többször tárgyalta a közgyűlés is. A mostani akció célja minimum 500..tovább olvasom
24
jan.
13:35
3
Budapest
Orbán Viktorral egyeztetett a Nagykanizsát és Dél-Zalát érintő fejlesztési lehetőségekről, aktualitásokról Cseresnyés Péter.
24
jan.
13:19
5
Nagykanizsa
Új kiállítás nyílt a Magyar Plakát Házban.
A tavaly elhunyt nagykanizsai festőművész, Szekeres Emil emléke előtt tisztelgő tárlaton a Kanizsai Képző- és Iparművészek Egyesületének, valamint a zalaegerszegi Vitrin Képzőművészeti Egyesületnek a tagjai mutatják be, mit jelent..tovább olvasom
24
jan.
10:20
1
Nagykanizsa
Gondolatok az ökumenikus imahétről
23
jan.
18:25
1
Nagykanizsa
Megünnepelték a kultúra napját a VOKE-ban
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
18:30
Látogató
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
19:30
Balasport
20:00
Madarat tolláról
20:30
Híradó
20:45
Egy falat kenyér és egy csipetnyi szó
21:15
21:45
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
22:15
Lapozó
híradó 2020.01.23

A KULTÚRÁÉRT DOLGOZNAK – köszöntötte az önkormányzat a közművelődési és közgyűjteményi intézmények dolgozóit, az eseményen elismeréseket is átadtak 

ÁLDATLAN ÁLLAPOTOK – hiába a rendszeres takarítás, újra és újra megtelik szeméttel a szelektív szigetek környéke NEM

MARADNAK A KÖZTERÜLETEKEN – már nem menetrendszerűen, de továbbra is elszállítja a kirakott fenyőket a szolgáltató

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
nfv-pannonia
hellozalakaros
hellozalakaros
hellozalakaros
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu