+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Elvarázsolta a kanizsai közönséget is a Valahol Európában
2019. február 12. kedd 13:08
Elvarázsolta a kanizsai közönséget is a Valahol Európában
A dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház Őze Áron rendezésében mutatta be a magyar musicalirodalom egyik legismertebb darabját.
Nagykanizsa

A dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház Őze Áron rendezésében mutatta be a magyar musicalirodalom egyik legismertebb darabját. Kuksi és a többi világháborús árva történetét a Rátkai-, valamint az ifjúsági bérlettel rendelkezők is megnézhették.

Nem szabad félni, énekli Kuksi a prológusban. A kisfiú a történet szerint a II. világháborúban marad árván. A túlélés reményében nagyobb utcagyerekek csapatához csapódik, és együtt próbálják meg átvészelni a vérzivataros időket. A főszereplőt alakító Gebei Gellért örül, hogy játszhat a magyar musicalirodalom egyik legnépszerűbb darabjában. – Szerintem a csapatmunkáról, a szeretetről is szól ez a darab: hogy gondoskodjunk egymásról, és ne hagyjuk cserben a másikat. Nagyon örülök, hogy bekerülhettem – fogalmazott Gebei Gellért.

A Bartók Kamaraszínház Dunaújvárosban működik. A Valahol Európában castingját is ott tartották, amire zömében helyi vagy a környező településeken élő iskolások jelentkeztek. A darabot Őze Áron rendezte, aki szerint ma is van üzenete a darabnak. – Ahol gyerekek kiszolgáltatottan tengődnek, és a főszereplőivé válnak valami olyasminek, amiről nem is tehetnek – azt sem tudják, mi történik – és ilyen szempontból áldozatok, az egy őrült nagy felelősség egy felnőtt társadalom vagy akár egy kontinens számára. Meg kellene tudnunk oldani, hogy ilyen helyzetbe egy gyerek se kerüljön soha – hangsúlyozta Őze Áron rendező.

Becslések szerint 1945-ben 200 ezer háborús árva és egymillió otthontalan gyermek élt Magyarországon. Az ENSZ tavalyi jelentése szerint pedig ma a világon minden hatodik gyermek háborús zónába születik. – Olyan tanárunk van, aki nagyon sokat beszélget velünk mindenről. Az osztályom is megnézte ezt az előadást, és a tanárunk mesélt a II. világháborúról. Tudok róla, hogy milyen rossz volt - mondta Turóczi Csenge.

A Valahol Európában című filmet Radványi Géza rendezte 1947-ben, majd később Dés László közreműködésével musical is készült belőle. A dunaújvárosi társulat előadása Kanizsán is nagy sikert aratott.

Galéria
további friss hírek
21
aug.
20:00
1
Nagykanizsa
Az államalapítás ünnepe Nagykanizsán
21
aug.
15:33
4
Nagykanizsa
Gratulált a város vezetősége is Boa Sándornak, akinek augusztus 20-a alkalmából Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést adományozott Áder János köztársasági elnök.
21
aug.
15:30
1
Nagykanizsa
Az államalapítás ünnepén – részlet Balogh László beszédéből
21
aug.
15:07
4
Homokkomárom
A művészeti műhelymunka zárásaként újabb uralkodó szobrát avatták és áldották meg Homokkomáromban.
Véget ért a 13. Csingahegyi Napok – a művészeti műhelymunka zárásaként újabb uralkodó szobrát avatták és áldották meg Homokkomáromban. Luxemburgi Zsigmond magyar, német és cseh király,..tovább olvasom
21
aug.
15:02
4
Nagykanizsa - Bagóhegy
Magyarország erkölcsi és vallási alapja Nagyboldogasszony ünnepe, s ahogy Szent István felajánlotta az országot Szűz Máriának, úgy nekünk is meg kell tennünk a magunk személyes felajánlásait a mindennapokban.
21
aug.
15:01
4
Nagykanizsa
Továbbra is hibátlan a hazai mérleg.
Továbbra is hibátlan a hazai mérleg – győzött a hétvégén az FC Nagykanizsa. Barna László együttese az Olajbányász-stadionban fogadta a Puskás Akadémia második csapatát. Motiváltan és..tovább olvasom
21
aug.
14:57
4
Nagykanizsa
A kormányzó erők a város élére Balogh Lászlót, a humán bizottság elnökét jelölik.
Bemutatták a FIDESZ-KDNP képviselőjelöltjeit. A sajtótájékoztatón Dénes Sándor, Nagykanizsa polgármestere elmondta: a jövőben több időt szeretne tölteni a családjával és a tanítással, ezért..tovább olvasom
21
aug.
14:51
4
Nagykanizsa
„Szent Istvántól napjainkig egy évezrede száll a magyarok imája az ég felé, s az imádságos magyarok hatalmas teljesítményekre képesek”
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
12:25
12:55
13:25
Látogató
13:55
14:25
Lapozó
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, honvedelem.hu, Üzenet
18:35
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, honvedelem.hu, Üzenet
19:35
20:05
Madarat tolláról…
20:35
Híradó
20:50
21:20
21:50
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, honvedelem.hu, Üzenet
22:25
Lapozó
híradó 2019.08.21

A MAGYAROKNAK SAJÁT ÚTJUK LETT – Szent István királyról városi ünnepségen és szentmisén is megemlékeztek 

ELISMERÉS – Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést vehetett át Boa Sándor, a nyugalmazott főmérnöknek a város vezetősége is gratulált 

HÁTRÉBB ÁLL – Dénes Sándor polgármester több időt szeretne a családjával és a tanítással tölteni, de a kiskanizsaikat szívesen képviseli majd a jövőben is a közgyűlésben, a FIDESZ-KDNP polgármesterjelöltje Balogh László lett

partnereink
NaGESZ
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
nfv-pannonia
hellozalakaros
hellozalakaros
hellozalakaros
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu