+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Az olajipart bemutató pályaorientációs napot tartottak a Zsigmondyban
2019. február 11. hétfő 14:48
Az olajipart bemutató pályaorientációs napot tartottak a Zsigmondyban
A rendezvényen a mélyfúrással, olajiparral foglalkozó vállalatok képviselői, illetve földtudományi duális képzésre járó egyetemisták is bemutatkoztak.
Nagykanizsa

A program fő célja az volt, hogy megismertesse a középiskolásokkal a fluidumkitermelő képzést, valamint bemutassa az elhelyezkedési és a szakirányú továbbtanulási lehetőségeket.

A MOL-nál dolgozó szakemberek is bemutatkoztak a pályaorientációs napon. A Zsigmondy-iskola és a multinacionális vállalat közötti megállapodás célja, hogy újra minél több fúrós kerüljön ki a dél-zalai intézményből. – Kettős célja van a mai rendezvénynek, az egyik az, hogy felkeltsük a fiatalok érdeklődését, hogy miért is izgalmas az olajipar. A másik pedig nem titkoltan az, hogy jelezzük számukra: van perspektíva ebben a karrierpályában. Tanuljanak tovább akár a Zsigmondyban technikum irányba vagy a Miskolci Egyetemen mérnöki irányba. S mindkettőnek célpontja lehet a MOL, s az, hogy ott helyezkedjenek el a jövőben dolgozni - fogalmazott Valentínyi Emese, a MOL HR-vezetője.

A rendezvényen nem csak a Zsigmondy-iskola diákjai vettek részt. A szervezők azt szeretnék elérni, hogy minél népszerűbb legyen a végzős középiskolások körében a fluidumkitermelő képzés és az olajiparban elérhető karrier. – Az 50 éves tantelepünk kapcsán vettük fel a kapcsolatot a MOL-lal, a Rotary-val és a Geoinformmal. Közösen kezdtünk arról beszélgetni, hogy hogyan tovább, milyen utakat keressünk. Hála Istennek, nagyon egyforma kijelölést adott az a beszélgetés: mindannyian látjuk, hogy szükség van azokra a szakemberekre, akiket mi tudunk képezni - nyilatozta Laukó Emőke, a Zsigmondy-iskola igazgatója.

A mai munkaerőpiaci helyzet lehetővé teszi, hogy a végzett diákok szinte azonnal munkát vállalhatnak a szakmájukban. Így megfelelő szorgalommal már fiatalon komoly karriert lehet építeni az olajipari pályán is. – A fiatalok abban a kedvező helyzetben vannak, hogy talán ők is úgy választhatnak már szakmát most, mint ahogy mi, idősebbek tehettük annak idején: tehát a fő kérdés az, hogy mit szeretnék csinálni az életben? Ma minden szakmával el lehet helyezkedni. Minden végzettséggel majdnem biztos munkahely vár benneteket - hangsúlyozta Bene Csaba, a Nagykanizsai Szakképzési Centrum főigazgatója.

A pályaorientációs nap kötetlen beszélgetéssel zárult, melyen a diákok az olajipartban szerzett tapasztalataikról, élményeikről kérdezhették a szakembereket.

Galéria
további friss hírek
21
aug.
20:00
1
Nagykanizsa
Az államalapítás ünnepe Nagykanizsán
21
aug.
15:33
4
Nagykanizsa
Gratulált a város vezetősége is Boa Sándornak, akinek augusztus 20-a alkalmából Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést adományozott Áder János köztársasági elnök.
21
aug.
15:30
1
Nagykanizsa
Az államalapítás ünnepén – részlet Balogh László beszédéből
21
aug.
15:07
4
Homokkomárom
A művészeti műhelymunka zárásaként újabb uralkodó szobrát avatták és áldották meg Homokkomáromban.
Véget ért a 13. Csingahegyi Napok – a művészeti műhelymunka zárásaként újabb uralkodó szobrát avatták és áldották meg Homokkomáromban. Luxemburgi Zsigmond magyar, német és cseh király,..tovább olvasom
21
aug.
15:02
4
Nagykanizsa - Bagóhegy
Magyarország erkölcsi és vallási alapja Nagyboldogasszony ünnepe, s ahogy Szent István felajánlotta az országot Szűz Máriának, úgy nekünk is meg kell tennünk a magunk személyes felajánlásait a mindennapokban.
21
aug.
15:01
4
Nagykanizsa
Továbbra is hibátlan a hazai mérleg.
Továbbra is hibátlan a hazai mérleg – győzött a hétvégén az FC Nagykanizsa. Barna László együttese az Olajbányász-stadionban fogadta a Puskás Akadémia második csapatát. Motiváltan és..tovább olvasom
21
aug.
14:57
4
Nagykanizsa
A kormányzó erők a város élére Balogh Lászlót, a humán bizottság elnökét jelölik.
Bemutatták a FIDESZ-KDNP képviselőjelöltjeit. A sajtótájékoztatón Dénes Sándor, Nagykanizsa polgármestere elmondta: a jövőben több időt szeretne tölteni a családjával és a tanítással, ezért..tovább olvasom
21
aug.
14:51
4
Nagykanizsa
„Szent Istvántól napjainkig egy évezrede száll a magyarok imája az ég felé, s az imádságos magyarok hatalmas teljesítményekre képesek”
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
12:00
12:25
12:55
13:25
Látogató
13:55
14:25
Lapozó
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, honvedelem.hu, Üzenet
18:35
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, honvedelem.hu, Üzenet
19:35
20:05
Madarat tolláról…
20:35
Híradó
20:50
21:20
21:50
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, honvedelem.hu, Üzenet
22:25
Lapozó
híradó 2019.08.21

A MAGYAROKNAK SAJÁT ÚTJUK LETT – Szent István királyról városi ünnepségen és szentmisén is megemlékeztek 

ELISMERÉS – Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést vehetett át Boa Sándor, a nyugalmazott főmérnöknek a város vezetősége is gratulált 

HÁTRÉBB ÁLL – Dénes Sándor polgármester több időt szeretne a családjával és a tanítással tölteni, de a kiskanizsaikat szívesen képviseli majd a jövőben is a közgyűlésben, a FIDESZ-KDNP polgármesterjelöltje Balogh László lett

partnereink
NaGESZ
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
nfv-pannonia
hellozalakaros
hellozalakaros
hellozalakaros
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu