+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Remekeltek a cserhátisok a PENdroidon
2019. február 6. szerda 16:42
Remekeltek a cserhátisok a PENdroidon
Az országos alkalmazásfejlesztő versenyen a kanizsai iskola két csapata is a döntőbe jutott.
Nagykanizsa

Cserhátis sikerek a PENdroidon. Az országos alkalmazásfejlesztő versenyen a kanizsai intézmény két csapata is a döntőbe jutott. A Cseri-tech formáció végül a harmadik helyet szerezte meg, míg az intézmény másik alakulata a 9. helyen zárt.

A PENdroid Országos Alkalmazásfejlesztő Versenyt ötödik alkalommal rendezte meg a nagykanizsai egyetemi kampusz. A megmérettetésre idén 37 csapat jelentkezett, a döntőbe pedig a legjobb tíz jutott – köztük a két cserhátis csapat.

– A felkészülés tulajdonképpen folyamatos volt, a verseny kezdetétől készültünk. A verseny hangulata nagyon jó volt, a csapatok és minden résztvevő tulajdonképpen segítőkész volt, jókedvű rendezvény volt az egész – mondta el a Cseri-droid tagja, Kővári Kolos.

A középiskolás versenyzőknek idén számítógépes vírusokkal kapcsolatos játékot kellett fejleszteniük a versenyen. A Cseri-tech csapat programja a maffia ellen vette fel a harcot. – A döntőben egy kötetlenebb téma alapján kellett dolgozni, ez idén a vírusok témája volt. Ezt lényegében vehetjük biológiai és számítógépes vírusnak is, mi maradtunk az utóbbi mellett. Egy maffiacégnek kellett a számítógépét meghekkelnünk – adatokért cserébe. S a kis vírusunknak, ami egy kis Android-karakter volt, annak kellett pontokat aktiválnia ahhoz, hogy továbbjusson a következő szintre, tehát lényegében feltörje az adott szint tűzfalát – fogalmazott a Cseri-tech képviseletében Birkás Zoltán.

A PENdroidon remeklő cserhátis diákok mind távközlés szakirányú képzésben tanulnak. Az ágazat és az ott folyó oktatói munka sikerét jelzi az alkalmazásfejlesztő versenyen elért eredmény is.

– Már többedik éve, hogy elindult nálunk a távközlési ágazati képzés. Itt az informatikai és szakmai ismereteken túl jelentős programozói ismereteket is elsajátíthatnak a diákok. Szakköri és egyéni felkészüléssel megspékelve kialakult két olyan csoportunk is, amely a távközlési ágazatban tanul, és fel tudtak úgy készülni a versenyre, hogy ott eredményesen szerepeltek – mutatott rá Gábris Jácint felkészítő tanár.

A PENdroidon elért sikerek után újból megmérettetnék magukat a fiatal programozók: terveik szerint a két cserhátis csapat a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem versenyére is nevez majd.

Galéria
további friss hírek
21
aug.
20:00
1
Nagykanizsa
Az államalapítás ünnepe Nagykanizsán
21
aug.
15:33
4
Nagykanizsa
Gratulált a város vezetősége is Boa Sándornak, akinek augusztus 20-a alkalmából Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést adományozott Áder János köztársasági elnök.
21
aug.
15:30
1
Nagykanizsa
Az államalapítás ünnepén – részlet Balogh László beszédéből
21
aug.
15:07
4
Homokkomárom
A művészeti műhelymunka zárásaként újabb uralkodó szobrát avatták és áldották meg Homokkomáromban.
Véget ért a 13. Csingahegyi Napok – a művészeti műhelymunka zárásaként újabb uralkodó szobrát avatták és áldották meg Homokkomáromban. Luxemburgi Zsigmond magyar, német és cseh király,..tovább olvasom
21
aug.
15:02
4
Nagykanizsa - Bagóhegy
Magyarország erkölcsi és vallási alapja Nagyboldogasszony ünnepe, s ahogy Szent István felajánlotta az országot Szűz Máriának, úgy nekünk is meg kell tennünk a magunk személyes felajánlásait a mindennapokban.
21
aug.
15:01
4
Nagykanizsa
Továbbra is hibátlan a hazai mérleg.
Továbbra is hibátlan a hazai mérleg – győzött a hétvégén az FC Nagykanizsa. Barna László együttese az Olajbányász-stadionban fogadta a Puskás Akadémia második csapatát. Motiváltan és..tovább olvasom
21
aug.
14:57
4
Nagykanizsa
A kormányzó erők a város élére Balogh Lászlót, a humán bizottság elnökét jelölik.
Bemutatták a FIDESZ-KDNP képviselőjelöltjeit. A sajtótájékoztatón Dénes Sándor, Nagykanizsa polgármestere elmondta: a jövőben több időt szeretne tölteni a családjával és a tanítással, ezért..tovább olvasom
21
aug.
14:51
4
Nagykanizsa
„Szent Istvántól napjainkig egy évezrede száll a magyarok imája az ég felé, s az imádságos magyarok hatalmas teljesítményekre képesek”
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
12:00
12:25
12:55
13:25
Látogató
13:55
14:25
Lapozó
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, honvedelem.hu, Üzenet
18:35
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, honvedelem.hu, Üzenet
19:35
20:05
Madarat tolláról…
20:35
Híradó
20:50
21:20
21:50
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, honvedelem.hu, Üzenet
22:25
Lapozó
híradó 2019.08.21

A MAGYAROKNAK SAJÁT ÚTJUK LETT – Szent István királyról városi ünnepségen és szentmisén is megemlékeztek 

ELISMERÉS – Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést vehetett át Boa Sándor, a nyugalmazott főmérnöknek a város vezetősége is gratulált 

HÁTRÉBB ÁLL – Dénes Sándor polgármester több időt szeretne a családjával és a tanítással tölteni, de a kiskanizsaikat szívesen képviseli majd a jövőben is a közgyűlésben, a FIDESZ-KDNP polgármesterjelöltje Balogh László lett

partnereink
NaGESZ
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
nfv-pannonia
hellozalakaros
hellozalakaros
hellozalakaros
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu