+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Afrika-nap volt a könyvtárban
2018. november 14. szerda 16:14
Afrika-nap volt a könyvtárban
A Magyar László Afrika-kutató születésének 200. évfordulója alkalmából szervezett programon több előadást is hallhattak az érdeklődők.
Nagykanizsa

A rendezvény ötletgazdája Gelencsér Gábor újságíró volt, aki már többször bemutatta az egzotikus országok lobogóiból, pénzérméiből és bankjageyeiből álló gyűjteményét. Kardos Ferenc, a könyvtár igazgatóhelyettese azt mondta, az intézményben rendszeresen felkarolják a civil kezdeményezéseket. - A cél mindenképpen egy olyan ismeretterjesztés, ami mögött egy kulturális bemutató van. Fontosnak tartjuk, hogy sok kultúrájú a világ, és a könyvtárnak minden kultúrának helyet kell adnia. Ezért ilyen kezdeményezéseket mi is elindítunk, de sokkal jobban örülünk, amikor egy civil kezdeményezés ér el bennünket – mondta el KArdos Ferenc a könyvtár igazgató-helyettese.

Balogh László gimnáziumigazgató, a humán bizottság elnöke saját élményein keresztül világított rá a világ felfedezésére. - Máig vonz a felfedezők, utazók kalandos élete, és felnőttként is lehet álmodozni. Különös, egzotikus utazásokról, tájakról. A Föld megismerésének titkai – akár életre szóló program is lehet, oly módon, hogy ismerkedni velük diákként, felnőttként is izgalmas – mondta el Balogh László a Batthyány Gimnázium igazgatója. A 200 évvel ezelőtt Szombathelyen született világutazó, Magyar László életútját Dr. Vig Károly, a szombathelyi Savaria Múzeum igazgatóhelyettese ismertette a résztvevőkkel.

Galéria
további friss hírek
23
aug.
20:00
1
Nagykanizsa
Már lehet szavazni a legszebb kanizsai kertekre
23
aug.
20:00
1
Nagykanizsa
Ziccer NLSE - Mol Fehérvár FC 0-13
23
aug.
16:42
4
Nagykanizsa
Felavatták a nagykanizsai Két Salamon Bt. nettó 284 millió forint értékű fejlesztéseit.
Felavatták a nagykanizsai Két Salamon Bt. nettó 284 millió forint értékű fejlesztéseit. A projekt részeként létrejött egy modern, 1100 négyzetméteres üzemcsarnok szociális helyiségekkel, fűtött..tovább olvasom
23
aug.
16:30
4
Nagykanizsa
A Viridis Pannonia Kft. a társasházi hulladék gyűjtésére használatos 770, illetve 1100 literes konténereket tisztítja augusztus 26-án és 27-én, azaz hétfőn és kedden.
23
aug.
16:18
1
Nagykanizsa
Focit, tekét és kosárlabdát is láthatnak a sportbarátok a hétvégén.
Focit, tekét és kosárlabdát is láthatnak a sportbarátok a hétvégén. Holnap ér véget a 27. Zalakaros Kupa, melyen huszonhárom leány utánpótláscsapat méri össze tudását a..tovább olvasom
23
aug.
16:12
4
Zalaszabar
21 kárpátaljai gyerek nyara vált felejthetetlenné a Holnapocska Táborban.
Határon túlról, szívektől innen – 21 kárpátaljai gyerek nyara vált felejthetetlenné a Holnapocska Táborban. A kilencnapos tábort ötödik alkalommal rendezték meg a Zala Megyei Közgyűlés..tovább olvasom
23
aug.
16:07
4
Nagykanizsa
Huszonkét kiemelten tehetséges zongoristanövendék érkezett Nagykanizsára a napokban, hogy egy intenzív, komplex készségfejlesztésen vegyen részt.
23
aug.
16:05
4
Nagykanizsa
A fáradság és az alváshiány okozta hallucinációval, egy hat órán át tomboló viharral és pályafutása egyben megtett legnagyobb távjával is megküzdött Lubics Szilvia.
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2019.08.23

FEJLESZTÉS – felvatták a nagykanizsai Két Salamon Bt új üzemcsarnokát, a beruházás nettó 284 millió forintba került 

MESTERKURZUS – kiemelten tehetséges zongoristanövendékek vesznek részt a zeneiskola készségfejlesztő programján 

HALLUCINÁLT IS – élete legnehezebb versenyének nevezte az amerikai Bigfoot 200-at Lubics Szilvia

partnereink
NaGESZ
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
nfv-pannonia
hellozalakaros
hellozalakaros
hellozalakaros
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu