+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Ismét a Tungsram nevét viseli az élén a nagykanizsai sakkcsapat
2018. november 8. csütörtök 16:40
Ismét a Tungsram nevét viseli az élén a nagykanizsai sakkcsapat
Az erről szóló támogatási és együttműködési megállapodást tegnap koradélután a Magyar Tudományos Akadémia klubtermében írták alá.
Nagykanizsa

A budapesti szerződéskötésen ott volt „a klub 13. játékosaként” bemutatott Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő is. A politikus hangsúlyozta, nem csak ő, de minden nagykanizsai polgár hálás lehet a Tungsram Group elnök-vezérigazgatójának, Jörg Bauernek, hiszen a cégvezető dél-zalai szerepvállalásának egyik első lépése volt, hogy kifejezze, hajlandó támogatni ezt a sportot. – Ahogy átvette a Tungsramot Jörg Bauer úr, már az első megkeresésre rögtön bólintott. Ismerve azt, hogy milyen múlttal rendelkezik ez a sakkcsapat, és milyen eredményeket ért el. Köszönet elnök-vezérigazgató úrnak, s azt hiszem kanizsai polgárként a többiek nevében is mondhatom: köszönjük! Újra visszatért a név Nagykanizsára és a sportszponzorációba - mondta  Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő.

A szerződéskötés után Jörg Bauer elmondta: a Tungsram család arra törekszik, hogy az örökségük az innováció jelmondatukhoz híven, amiben csak lehet, támogassák a jövő generációját. – Örülünk, hogy kaptuk ezt a lehetőséget, hogy támogassuk a sakkcsapatot, ami már hosszú évek óta használta a Tungsram nevet. Fontos ez, hiszen mi úgy gondoljuk, hogy a sakk egy tréning, fejődési lehetőség a fiataloknak, az utánpótlásnak. A sakk nem csak sport, hiszen magát az életet készíti elő - fogalmazott Jörg Bauer, a Tungsram Group elnök-vezérigazgatója. A Tungsram Aquaprofit Nagykanizsai Sakk Klub néven szereplő gárda első csapata jövő héten kezdi meg bajnoki szereplését. Nádasi Tamás klubelnök szerint – az új támogatónak is köszönhetően – jó esély mutatkozik a címvédésre, de rögtön az első fordulóban egy rangadó vár a kanizsaiakra.

– Miskolc ellen fogunk kezdeni, kettős mérkőzés lesz, Szombathelyen. Nagyon bízunk abban, hogy ahogy tavaly is sikerült jó rajtot vennünk, akkor megvertük a Miskolcot az első fordulóban, úgy idén is nyerni fogunk. S új támogatóval egészültünk ki, amely pedig a csapatnak az anyagi hátterét, anyagi biztonságát is segíteni tudja - nyilatkazta Nádasi Tamás, a Tungsram Aquaprofit Nagykanizsai Sakk Klub Nagykanizsa elnöke. Nagykanizsa idén már 30. alkalommal rendezte meg a Batthyány-kupát, ami Dénes Sándor szerint jól jelzi, hogy a kanizsai sakknak nem csak múltja és jelene van, de jövője is. 

– Én büszke vagyok. Büszke vagyok a Tungsramra, hiszen a legtöbb munkahelyet biztosítja a környéken élőknek, a legnagyobb cégünk. S ha megnézzük a sportágakat, a legjobbak a sakkban vagyunk. A sakkot támogatni mindannyiunknak küldetés és nagyon fontos feladat. Fontos az utánpótlás is, és hála Istennek, ebben is nagyon jól állunk - árulta el  Dénes Sándor, Nagykanizsa polgármestere. Az szerződés ünnepélyes aláírásán az olimpiai bajnok klubtag, Ribli Zoltán is jelen volt, aki az egyik izgalmas meccsét mutatta meg a résztvevőknek. Az egymást követő tíz bajnokságot megnyerő kanizsai csapat fő riválisa idén a Miskolc mellett a Szombathely és a Paks lehet.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu