+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Sikeresen pályáztak Beleznán
2018. október 26. péntek 13:46
Sikeresen pályáztak Beleznán
Az új mezőgazdasági gépek a falu környezetének ápolását, valamint a rászoruló családok segítését szolgálják.
Belezna

Nyolc új gépet kapott Belezna. A falu egy sikeres pályázatnak köszönhetően, a kormány támogatásával új mezőgazdasági gépeket vásárolt, amelyekkel a település környezetének ápolását, valamint a rászoruló családok segítését is még jobb minőségben láthatják majd el.

A minőségi falusi életet szolgáló beruházások közé tartozó beleznai bekötőút átadására még pár hetet várni kell, de a település egy másik állami pályázaton is nyert: egy csaknem 10 millió forintos projektnek köszönhetően a szociális tűzifa elszállításánál is hasznos kistraktort, pótkocsit és még hat, a település lakóinak életét megkönnyítő eszközt vásárolhattak.

– A gléderrel rendbe tudjuk tenni a földútjainkat, mert az út közepét – ahol púpos – le kell húzni, hogy személygépkocsival is közlekedni lehessen rajta. A sószóróval meg tudjuk oldani a téli síkosságmentesítést, mert van egy-két olyan partunk, amin hiába nyom le a KPM, meg kell homokozni, meg kell sózni. Ezeket a dolgokat tehát – hogy a téli közlekedés rendben legyen a buszok és a személygépjárművek részére is –  meg tudják oldani – fogalmazott Belezna polgármestere, Bődör István.

A kormány kiemelt figyelmet fordít arra, hogy minél több pályázati forrással segítse a vidéki falvak felzárkózását, és megakadályozza azok elnéptelenedését. – Kormányzatunk nagyon komolyan figyel arra, hogy miként tudja segíteni a falvak fejlesztését, az ott élő emberek mindennapjainak könnyítését vagy éppen a falvak szebbé tételében hogyan tud segíteni a helyi önkormányzatoknak. Tulajdonképpen ez a mai nap arról szólt, hogy egy pályázat révén hogyan tudja az önkormányzat munkáját segíteni a kormányzat – mondta Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő.

A legtöbb gépet már kipróbálták az elmúlt napokban, az első tapasztalatok szerint kiválóan alkalmasak feladatuk ellátására.

Galéria
további friss hírek
21
nov.
17:36
4
Nagykanizsa
Az utóbbi évek legszínvonalasabb döntőjét láthatták az érdeklődők a Lívia Méz 2. pontszerző nyílt amatőr páros teniszversenyen.
21
nov.
17:33
4
Budapest
A Cseke József vezette vegyeskar az elmúlt héten mérettette meg magát a Kodály Zoltán VIII. Magyar Kórusversenyen.
A rangos eseményt háromévente szervezi meg a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége. A négynapos rendezvényen 11 kategóriában 27 énekkar lépett színpadra. A nagykanizsai kar ezzel az..tovább olvasom
21
nov.
17:25
2
Nagykanizsa
Új kiadványt jelentetett meg a Nagykanizsai Városvédő Egyesület.
A Nagykanizsa leporellón ezúttal a város 10 kulturális intézményét mutatják be. Az egyesület harmadik kiadványát Papp Ferenc szerkesztette, a fotókat pedig Lengyák András készítette. A kiadvány tegnapi..tovább olvasom
21
nov.
17:23
4
Nagykanizsa
A 2002-ben elindított programsorozat célja, hogy elrettentse a fiatalokat a dohányzástól és bemutassa annak veszélyeit.
Az interaktív tanórák keretében a diákok nem csak a cigaretta káros hatásairól kapnak információkat, de különböző szemléltető eszközök segítségével a dohányzás szervezetre..tovább olvasom
21
nov.
16:17
4
Nagykanizsa
A nagykanizsai Egészségügyi Alapellátási Intézmény által szervezett programsorozaton ezúttal a terhesség élettanáról és a szülésre való felkészítésről volt szó.
21
nov.
16:00
4
Nagykanizsa
A megmérettetést a Nyelvi napok programsorozat részeként szervezték meg.
Napok óta izgatottan készülnek a Karácsonyi versmondó versenyre a Kőrösi-iskola diákjai. A megmérettetést minden évben Advent előtt, a Nyelvi napok programsorozat részeként szervezik meg. – Én ma Ady Endre:..tovább olvasom
21
nov.
15:53
5
Nagykanizsa
Ettől a héttől már a gimnázium udvarát díszíti a görög mitológiából ismert alak szobra, amelyet Stamler Lajos, az intézmény pedagógusa készített.
21
nov.
15:47
4
Nagykanizsa
A beruházás ötlete három éve merült fel előszőr, ma pedig a mozgás témahét harmadik napján, ünnepélyes keretek között adták át a bicikliutat.
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
21:15
21:45
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
22:15
Lapozó
híradó 2018.11.21

Aranydiploma – a legmagasabb minősítést kapta a városi vegyeskar a háromévente megrendezett rangos kórusversenyen, a megmérettetésen határon túli magyar kórusok is indultak 

50 zsák szemét – hulladékot gyűjtöttek a futóklub önkéntesei a szaplányosi erdőben  

Fejlesztés – kerékpárúttal gazdagodott az Attila-ovi, az ünnepélyes átadót délelőtt tartották

partnereink
NaGESZ
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsaii Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
nfv-pannonia
hellozalakaros
hellozalakaros
hellozalakaros
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu