+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Z generációsok – a jövő munkavállalói
2018. október 25. csütörtök 18:15
Z generációsok – a jövő munkavállalói
A jövő nemzedékének szóló oktatásról és munkahelyekről szervezett konferenciát a Pannon Egyetem.
Zalakaros

Nem beskatulyázhatók, hanem egyediek; ami profi, az untatja őket, és ugyanúgy igénylik a személyre szabott törődést, mint mindenki – ilyennek látja a mai fiatalokat Trunk Tamás DABLTY. A 15 éves youtuber-véleményvezér a Pannon Egyetem által szervezett workshopon beszélt minderről. A Zalakaroson megtartott szakmai program a beiskolázás és a munkavállalás témakörét járta körül a Z generáció szemszögéből.

Ő Trunk Tamás, azaz DABLTY. A 15 éves fiatal az utcai sportcipők világában nőtte ki magát véleményvezérré. A YouTube-on 16 ezer fős követőtábora van, és fiatal kora ellenére már több márkával is együtt dolgozik. Tavaly jelent meg első könyve Márkák, sneakerek, Z generáció címmel.

Trunk Tamással Zalakaroson találkozhattak azok, akik részt vettek a Pannon Egyetem szakmai programján, amely a jövő munkahelyét járta körül a leendő munkavállalók, vagyis a Z generáció szemszögéből. Elhangzott: a fiatalok számítanak álmaik megvalósításában a felnőttek támogatására, valamint fontos nekik a személyre szabott törődés. – Mivel globálisan növünk fel, mi vagyunk az első globális generáció, sokan azt gondolják, hogy mi mind ugyanolyanok vagyunk, pedig ez nincs így szerintem. Sokszínűek vagyunk, és ennek megfelelően kell velünk bánni – hangsúlyozta.

Arról, hogy az oktatás miként tud lépést tartani a Z generációval, illetve azzal szemben milyen elvárásokat fogalmaznak meg a munkavállalók, a Pannon Egyetem munkatársai beszéltek. – Csináltunk egy felmérést egy nemzetközi projekt, a LELLE keretében, s azt láttuk, három kompetencia szükséges: az egyik a problémamegoldás, a másik a kritikus gondolkodás, a harmadik pedig a saját tanulásuk menedzselése – sorolta dr. Kővári Edit egyetemi docens. – Mi próbálunk a XXI. században ezekre a kompetenciákra fókuszálni, és ezeket fejleszteni, de úgy gondoljuk, ezt már a középiskolában el kellene kezdeni.

Erre teremt majd lehetőséget egy új Erasmus+ pályázat, a LELLE2, amely során középiskolákban folytatódik ugyanez a kompetenciafejlesztés. A rendezvényen résztvevő tanárok, igazgatók tapasztalatai szerint is új pedagógiai módszerekre van szükség a Z generáció esetében. – Ők már hozzá vannak nőve az okostelefonokhoz, az internetet nem nagyon tudják nélkülözni. Nekünk, tanároknak új módszereket kell kitalálni, ha el akarjuk érni őket – mondta el kérdésünkre Szűcs Gergely, a zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium intézményvezetője.

A workshop, amelyen a duális képzésről is hallhattak az érdeklődők, a Pannon Egyetem egy jövő tavasszal induló videópályázatának felvezető rendezvénye volt.

Galéria
további friss hírek
21
nov.
17:36
4
Nagykanizsa
Az utóbbi évek legszínvonalasabb döntőjét láthatták az érdeklődők a Lívia Méz 2. pontszerző nyílt amatőr páros teniszversenyen.
21
nov.
17:33
4
Budapest
A Cseke József vezette vegyeskar az elmúlt héten mérettette meg magát a Kodály Zoltán VIII. Magyar Kórusversenyen.
A rangos eseményt háromévente szervezi meg a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége. A négynapos rendezvényen 11 kategóriában 27 énekkar lépett színpadra. A nagykanizsai kar ezzel az..tovább olvasom
21
nov.
17:25
2
Nagykanizsa
Új kiadványt jelentetett meg a Nagykanizsai Városvédő Egyesület.
A Nagykanizsa leporellón ezúttal a város 10 kulturális intézményét mutatják be. Az egyesület harmadik kiadványát Papp Ferenc szerkesztette, a fotókat pedig Lengyák András készítette. A kiadvány tegnapi..tovább olvasom
21
nov.
17:23
4
Nagykanizsa
A 2002-ben elindított programsorozat célja, hogy elrettentse a fiatalokat a dohányzástól és bemutassa annak veszélyeit.
Az interaktív tanórák keretében a diákok nem csak a cigaretta káros hatásairól kapnak információkat, de különböző szemléltető eszközök segítségével a dohányzás szervezetre..tovább olvasom
21
nov.
16:17
4
Nagykanizsa
A nagykanizsai Egészségügyi Alapellátási Intézmény által szervezett programsorozaton ezúttal a terhesség élettanáról és a szülésre való felkészítésről volt szó.
21
nov.
16:00
4
Nagykanizsa
A megmérettetést a Nyelvi napok programsorozat részeként szervezték meg.
Napok óta izgatottan készülnek a Karácsonyi versmondó versenyre a Kőrösi-iskola diákjai. A megmérettetést minden évben Advent előtt, a Nyelvi napok programsorozat részeként szervezik meg. – Én ma Ady Endre:..tovább olvasom
21
nov.
15:53
5
Nagykanizsa
Ettől a héttől már a gimnázium udvarát díszíti a görög mitológiából ismert alak szobra, amelyet Stamler Lajos, az intézmény pedagógusa készített.
21
nov.
15:47
4
Nagykanizsa
A beruházás ötlete három éve merült fel előszőr, ma pedig a mozgás témahét harmadik napján, ünnepélyes keretek között adták át a bicikliutat.
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
21:15
21:45
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
22:15
Lapozó
híradó 2018.11.21

Aranydiploma – a legmagasabb minősítést kapta a városi vegyeskar a háromévente megrendezett rangos kórusversenyen, a megmérettetésen határon túli magyar kórusok is indultak 

50 zsák szemét – hulladékot gyűjtöttek a futóklub önkéntesei a szaplányosi erdőben  

Fejlesztés – kerékpárúttal gazdagodott az Attila-ovi, az ünnepélyes átadót délelőtt tartották

partnereink
NaGESZ
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsaii Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
nfv-pannonia
hellozalakaros
hellozalakaros
hellozalakaros
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu