+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Hitben, szeretetben az erő
2018. október 24. szerda 16:04
Hitben, szeretetben az erő
20. születésnapját ünnepelte az Antióchia közösség.
Nagykanizsa

20. születésnapját ünnepelte az Antióchia közösség. A Kaposvári Egyházmegyében Nagykanizsán indult el az első, fiatalokból álló, egymást szolgáló plébániai csoport. A péntek koraeste kezdődött, másfélnapos jubileumi ünnepre összesen 130 egykori és jelenlegi tag érkezett.

Csupa jókedv jellemezte a nagykanizsai Jézus Szíve Antióchiai Közösség jubileumi találkozóját a Piarista-iskolában. Az 1998-ban létrejött csoport születésnapját tánccal, közös imával, énekléssel és beszámolókkal ünnepelték a tagok. A péntek koraeste kezdődött rendezvényen három antióchiás generáció vett részt. – Meghívást nyert erre az alkalomra mindenki, aki az elmúlt 20 év során akár csak egyetlen egy alkalommal is a kanizsai közösség tagja volt vagy részt vett a közösség lelkigyakorlatán, amit mi nagyhétvégének nevezünk. Így itt vannak a közösség jelenlegi tagjai, akik mint házigazdák fogadták a régi antióchiásokat, akiknek ez egy találkozó is egyben, illetve meghívást kapott az ország összes antióchiája – mondta el kérdésünkre Gál Gábor, a Nagykanizsai Jézus Szíve Antióchiai Közösség vezetője.

A csoport elmúlt 20 évéről egy fotókiállítást is készítettek a találkozóra. A régi tagok szerint a közösség legnagyobb ereje a szeretetben, a hitben és az önmegvalósítás segítségében rejlik. – A közösség egy nagyon szuper hely, sokféle szempontból is. Számomra azért volt fontos, mert rátaláltam olyan emberekre, akik tényleg hasonlóak, mint én. Így én saját magam elkezdtem kinyílni, mint egy rózsa, olyan emberek között, akik elfogadtak, akik szerettek és akiket én is szerettem és szeretek a mai napig – árulta el a közösség egykori tagja, Péntek Petra.

A szombat délutáni programok között közös kép készítése is szerepelt egy drón segítségével. Ezt követően kezdődött a püspöki fórum, melynek keretében Varga László, a Kaposvári Egyházmegye püspöke is ellátogatott Nagykanizsára. A főpásztor hangsúlyozta: minél személytelenebb a társadalom, annál nagyobb szükség van minden élő és hittel teli közösségre. – Minél személytelenebb a társadalom és a körülöttünk élő világ, minél nagyobb a „magány leprája” – Kalkuttai Teréz anya fogalmaz így –, annál nagyobb szükség van minden élő és hittel teli közösségre fiatalok és felnőttek számára is. S az Antióchia közösség teljesíti ezt a küldetést – fogalmazott.

Az első ismert keresztény közösségek helyéről, Antióchiáról elnevezett program kanizsai csoportjának születésnapi hétvégéje Varga László megyés püspök által celebrált szentmisével és közös vacsorával, beszélgetéssel zárult.

Galéria
további friss hírek
21
nov.
17:36
4
Nagykanizsa
Az utóbbi évek legszínvonalasabb döntőjét láthatták az érdeklődők a Lívia Méz 2. pontszerző nyílt amatőr páros teniszversenyen.
21
nov.
17:33
4
Budapest
A Cseke József vezette vegyeskar az elmúlt héten mérettette meg magát a Kodály Zoltán VIII. Magyar Kórusversenyen.
A rangos eseményt háromévente szervezi meg a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége. A négynapos rendezvényen 11 kategóriában 27 énekkar lépett színpadra. A nagykanizsai kar ezzel az..tovább olvasom
21
nov.
17:25
2
Nagykanizsa
Új kiadványt jelentetett meg a Nagykanizsai Városvédő Egyesület.
A Nagykanizsa leporellón ezúttal a város 10 kulturális intézményét mutatják be. Az egyesület harmadik kiadványát Papp Ferenc szerkesztette, a fotókat pedig Lengyák András készítette. A kiadvány tegnapi..tovább olvasom
21
nov.
17:23
4
Nagykanizsa
A 2002-ben elindított programsorozat célja, hogy elrettentse a fiatalokat a dohányzástól és bemutassa annak veszélyeit.
Az interaktív tanórák keretében a diákok nem csak a cigaretta káros hatásairól kapnak információkat, de különböző szemléltető eszközök segítségével a dohányzás szervezetre..tovább olvasom
21
nov.
16:17
4
Nagykanizsa
A nagykanizsai Egészségügyi Alapellátási Intézmény által szervezett programsorozaton ezúttal a terhesség élettanáról és a szülésre való felkészítésről volt szó.
21
nov.
16:00
4
Nagykanizsa
A megmérettetést a Nyelvi napok programsorozat részeként szervezték meg.
Napok óta izgatottan készülnek a Karácsonyi versmondó versenyre a Kőrösi-iskola diákjai. A megmérettetést minden évben Advent előtt, a Nyelvi napok programsorozat részeként szervezik meg. – Én ma Ady Endre:..tovább olvasom
21
nov.
15:53
5
Nagykanizsa
Ettől a héttől már a gimnázium udvarát díszíti a görög mitológiából ismert alak szobra, amelyet Stamler Lajos, az intézmény pedagógusa készített.
21
nov.
15:47
4
Nagykanizsa
A beruházás ötlete három éve merült fel előszőr, ma pedig a mozgás témahét harmadik napján, ünnepélyes keretek között adták át a bicikliutat.
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
21:15
21:45
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
22:15
Lapozó
híradó 2018.11.21

Aranydiploma – a legmagasabb minősítést kapta a városi vegyeskar a háromévente megrendezett rangos kórusversenyen, a megmérettetésen határon túli magyar kórusok is indultak 

50 zsák szemét – hulladékot gyűjtöttek a futóklub önkéntesei a szaplányosi erdőben  

Fejlesztés – kerékpárúttal gazdagodott az Attila-ovi, az ünnepélyes átadót délelőtt tartották

partnereink
NaGESZ
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsaii Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
nfv-pannonia
hellozalakaros
hellozalakaros
hellozalakaros
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu