+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Névadó ünnepség
2018. október 19. péntek 18:26
Névadó ünnepség
Felavatták az intézmény új névtábláját a Palini Inkey Boldizsár Általános Iskolában.
Nagykanizsa

Inkey Boldizsárról, az iskolaépülethez és Palinhoz is több szállal kötődő báróról nevezték el a településrész oktatási intézményét. – A név összeköt. Összeköt bennünket, valamint összeköti a múltat a jelennel, a jelent pedig a jövővel - fogalmazott Suhai Zsolt intézményvezető.

Inkey Boldizsár a XVIII. század egyik kiemelkedő vagyoni helyzetű köznemese volt, akinek több, ma is látható épületet köszönhet az utókor. – Őseink életében, az örökül kapott hagyományunkban rendkívül fontos szerepet játszott a névadás és a névviselet. Mert szerintük a név az élet forrása, a létezés bizonyítéka. Ezért is szentség és ünnep évezredek óta minden közösség számára a névadás, a keresztelő, ez a szertartás - mondta Dénes Sándor polgármester.

Magyar Ferenc, a Nagykanizsai Tankerületi Központ igazgatója 6 évig vezette a palini iskolát. – A gyorsan változó világban akkor cselekszik helyesen egy közösség, ha múltjában keres kapaszkodókat, és megtalálja történelmében azokat a személyiségeket, akiket példaként követhet maga elé állítva. Nem múltba révedő romantika ez, hanem nagyon is racionális tett. Hiszen az önazonosság, az identitás megőrzése a XXI. századi megmaradás kulcsa - említette a Nagykanizsai Tankerületi Központ igazgatója.

Cseresnyés Péter szerint a név egyrészt megkülönböztet, másrészt a valahová tartozást is jelenti. – Talán elfogultnak tűnik, de mondhatjuk azt, hogy az irodalomtörténet egyik legszebb idézete jut el hozzánk. Az idézet pedig Tamási Árontól, az Ábel című regényéből származik, és így szól: Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne - tette hozzá a politikus.

Az ünnepségen felavatták a névadó tiszteletére állított márványtáblát, emlékfát ültettek, valamint időkapszulát is elhelyeztek az utókor számára.

Galéria
további friss hírek
21
nov.
17:36
4
Nagykanizsa
Az utóbbi évek legszínvonalasabb döntőjét láthatták az érdeklődők a Lívia Méz 2. pontszerző nyílt amatőr páros teniszversenyen.
21
nov.
17:33
4
Budapest
A Cseke József vezette vegyeskar az elmúlt héten mérettette meg magát a Kodály Zoltán VIII. Magyar Kórusversenyen.
A rangos eseményt háromévente szervezi meg a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége. A négynapos rendezvényen 11 kategóriában 27 énekkar lépett színpadra. A nagykanizsai kar ezzel az..tovább olvasom
21
nov.
17:25
2
Nagykanizsa
Új kiadványt jelentetett meg a Nagykanizsai Városvédő Egyesület.
A Nagykanizsa leporellón ezúttal a város 10 kulturális intézményét mutatják be. Az egyesület harmadik kiadványát Papp Ferenc szerkesztette, a fotókat pedig Lengyák András készítette. A kiadvány tegnapi..tovább olvasom
21
nov.
17:23
4
Nagykanizsa
A 2002-ben elindított programsorozat célja, hogy elrettentse a fiatalokat a dohányzástól és bemutassa annak veszélyeit.
Az interaktív tanórák keretében a diákok nem csak a cigaretta káros hatásairól kapnak információkat, de különböző szemléltető eszközök segítségével a dohányzás szervezetre..tovább olvasom
21
nov.
16:17
4
Nagykanizsa
A nagykanizsai Egészségügyi Alapellátási Intézmény által szervezett programsorozaton ezúttal a terhesség élettanáról és a szülésre való felkészítésről volt szó.
21
nov.
16:00
4
Nagykanizsa
A megmérettetést a Nyelvi napok programsorozat részeként szervezték meg.
Napok óta izgatottan készülnek a Karácsonyi versmondó versenyre a Kőrösi-iskola diákjai. A megmérettetést minden évben Advent előtt, a Nyelvi napok programsorozat részeként szervezik meg. – Én ma Ady Endre:..tovább olvasom
21
nov.
15:53
5
Nagykanizsa
Ettől a héttől már a gimnázium udvarát díszíti a görög mitológiából ismert alak szobra, amelyet Stamler Lajos, az intézmény pedagógusa készített.
21
nov.
15:47
4
Nagykanizsa
A beruházás ötlete három éve merült fel előszőr, ma pedig a mozgás témahét harmadik napján, ünnepélyes keretek között adták át a bicikliutat.
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
21:45
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
22:15
Lapozó
híradó 2018.11.21

Aranydiploma – a legmagasabb minősítést kapta a városi vegyeskar a háromévente megrendezett rangos kórusversenyen, a megmérettetésen határon túli magyar kórusok is indultak 

50 zsák szemét – hulladékot gyűjtöttek a futóklub önkéntesei a szaplányosi erdőben  

Fejlesztés – kerékpárúttal gazdagodott az Attila-ovi, az ünnepélyes átadót délelőtt tartották

partnereink
NaGESZ
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsaii Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
nfv-pannonia
hellozalakaros
hellozalakaros
hellozalakaros
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu