A program az elmúlt egy évtizedben igazi térségi attrakcióvá nőtte ki magát, a rendezvényre mintegy kétezren látogattak el. Szemnek, fülnek és szájnak is jutott csemege a gasztro-kulturális fesztiválon Tormaföldén. Délutántól a jó hangulatról a legkülönfélébb műfajokat képviselő együttesek gondoskodtak, így mindenki talált kedvére való programot. Idén minden eddiginél többen: majdnem félszáz csapat nevezett a főzőversenyre. A családi és baráti közösségek reggel óta fáradhatatlanul dolgoztak, itt például a gesztenye mellett hús is készült. – Mézes és Erős Pistával – úgymond – pácolt sertésoldalast készítünk, illetve egy zalai specialitást, tócsnit – mondta el Peti József.
A gesztenye-, bor- és torosfesztivál tizenegy év alatt nőtte ki magát az egész térséget megmozgató rendezvénnyé, amelynek sikeréért a tormaföldiek együtt dolgoztak meg. – Ez a helyiek nélkül nem jöhetne létre. Sokan önkéntes munkával segítik a rendezvényt, például az ételek elkészítésével: házi rétest készítenek, és más háztáji dolgokat – fogalmazott Hajdu László Tormafölde polgármestere.
A programon Murafölde kézművesei és helyi termelői is megjelentek. – Mindez azt mutatja, hogy nagy lehetőség van ebben a térségben, mind termelői, mind feldolgozói oldalról. Ezt szeretnénk mi koordinálni, erősíteni az itt élő emberekben, s bemutatni ennek a térségnek az eredményeit, az itteni termékek minőségét – hangsúlyozta Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő. Az őszi programkavalkád amellett, hogy megerősítette a helyi közösséget, hírnevet is hozott a falunak. Ma már akár kétezren is megfordulnak egy-egy tormaföldei fesztiválon.
adás
magazin
híradó