Május 10-én lesz ismét civil véradás

facebook megosztás

Egy hét múlva, május 10-én ismét civil véradás lesz a könyvtárban. A szervezők déltől várják a segíteni szándékozókat. A részletekről az együttműködő felek, a könyvtár, a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület és a Vöröskereszt képviselői számoltak be.

Több mint 10 éves múltja van már a civil véradásnak a könyvtárban, a kezdeményezés túlszárnyalta a hozzá fűzött reményeket – hangzott el a sajtótájékoztatón. A bibliotéka nem csupán helyet ad a programnak, a dolgozók minden alkalommal aktívan részt vesznek a véradáson.

- Szerencsére mindig látok képeket, amik arról szólnak, hogy ők is benne vannak. Tudom, hogy többen notóriusak. És remélem a létszámuk is nőni fog, de én már akkor is boldog vagyok, ha azt a komoly létszámot, amiről itt szó van, minden esztendőben a kollégáim és az olvasók is hozzák – fogalmazott Czupi Gyula, a Halis István Városi Könyvtár igazgatója. 

véradás

A Magyar Vöröskereszt Nagykanizsai Területi Szervezete számos akciót szervez annak érdekében, hogy biztosítani tudja a vérellátást. De mint azt Goór Violetta elmondta, az egyik legsikeresebb a civil véradás.

- A civil véradással úgymond nagyon könnyű dolgunk van, mert nagyon sok szervezet áll mellénk a szervezés kapcsán. A könyvtár, a Kanizsai Fiatalok Közössége, valamint a Civil Kerekasztal dolgozói segítik a mi munkánkat azzal, hogy ez a véradás minél sikeresebb legyen. És az elmúlt évek tapasztalatai is azt mutatják, hogy valamit jól csinálunk így közösen – mondta el Goór Violetta, a Magyar Vöröskereszt Nagykanizsai Területi szervezete véradásszervezője. 

A jelentkezők létszáma az, ami megmutatja az erőfeszítések eredményét. A kezdeményező, Civil Kerekasztal egyesület ráadásul nem csak szavakkal hirdeti a véradás fontosságát.

- Valóban így van, hogy nem bort iszunk és vizet prédikálunk, hanem mi magunk is rendszeres véradók vagyunk. Ezzel is példát szeretnénk mutatni, hogy a szervezők is szinte egytől-egyig itt vagyunk, és felfekszünk és nyújtjuk a karunkat – tudtuk meg Budavölgyi Kálmán, a Civil Kerekasztal Egyesület elnöke. 

A legközelebbi civil véradás a könyvtárban május 10-én pénteken lesz, 12 és 16 óra között.

V.A.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.