Kanizsai ősbemutatón Örkény egypercesei

facebook megosztás

Legújabb darabját vitte a közönség elé a Honvéd Kaszinó Városi Színpad ifjúsági csoportja. A székhelyintézményben pénteken tartott esten Örkény István novelláinak segítségével invitálták utazásra a nagyérdeműt.

Örkény egyperceseivel és magával az íróval foglalkoztak behatóbban az elmúlt fél évben az ifjú színészpalánták. Az eredményt pénteken a Honvéd Kaszinóban tekinthette meg a kanizsai közönség, akik között számos törzsnéző is helyet foglalt, ezzel is támogatva a fiatalok munkáját.

A Kanizsai Fiatalok Közössége összefogja a város fiataljait. A Mosolyvarázzsal és a különböző rendezvényeket teljes szívvel, odaadással csinálják. A mai darabban az én lányom is szerepel, minden egyes darabon itt vagyok és fergeteges előadások vannak - fogalmazott Schaffer Ildikó.

örkény

Magát az írót, Lőczi Milán testesíti meg a darabban, aki kimondottan élvezte a munkafolyamatot.

- Az egyperces novellákkal újraalkották a novella szó fogalmát. Át szeretnénk adni, hogy nem mindig a hosszúság a lényeg, az a fontos, hogy tömören is el lehessen magyarázni a lényeget - tudtuk meg Lőczi Milántól. 

A sokszor még a felnőtteknek is nehezen emészthető Örkényi humort Szollár-Nikolics Zsanna és Micsinai Dominik alkotta egy darabbá.

örkény

- Szerettük volna magára a groteszkre és annak jelenségére felhúzni a teljes estet. Alapvetően ez sikerült, leginkább azért illusztrációkat készítettünk ezekhez a novellákhoz. Azon túl fel lett fűzve egy újságíró és tevékenységének a bemutatására, aki végül is összeállít a közönség szeme láttára egy Örkény lapot, aminek alanyai és közreműködői a színjátszósok - mondta el Micsinai Dominik oktató. 

A Honvéd Kaszinó Városi Diákszínpad ifjúsági csoportja nemrég Veszprémben a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó és Fesztivál részeként mutatta be a darabot. A csapat az eseményen az "Örkény Hírek" című előadásukkal bronz minősítést szerzett.

K-V.A.

(Képek: Kanizsa Médiaház)

Örkény Hirek - Honvéd Kaszinó Városi Színpad Ifjúsági csoportjának színelőadása

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.