Egykori zenészeket és a zene iránt érdeklődőket is várják a Jazzklubba

facebook megosztás

Jazzklub, más néven Zeneklub indult szerdán a Honvéd Kaszinóban. A programokra korosztálytól függetlenül várják azokat, akik érdeklődnek az improvizatív zene iránt. Az első foglalkozás meglehetősen színesre sikerült, beszélgetés, zenélés és éneklés is volt a klubban.

A Jazzklub 52 évvel ezelőtt alakult Nagykanizsán. Az újraindítása részint a hagyományokra alapul, de kissé más köntösben és lelkes zenészek ötlete alapján valósult meg – fogalmazott Halmos Ildikó, a Honvéd Kaszinó igazgatója.

- Nem szeretnék a szervezők nagyon szoros keretek közé szorítani ezt a dolgot, hanem hogy mindenki bejöhessen. Akár különböző zenei irányzattól függetlenül is. Hiszen a lényeg a zene szeretete, az együttlét, a közösségi lét, természetesen zenén és hangszereken keresztül – mondta el Halmos Ildikó, a Honvéd Kaszinó igazgatója. 

Az újraindult klub egyik motorja Baráth Zoltán. Mint azt elmondta, egy űrt szeretnének kitölteni, a régi idők hangulatát ötvözve a jelenkor sajátosságaival.

jazz

- Egy különös irányba szeretném ezt elvinni, mint egy örökséget itt hagyni, hátha valaki folytatja. Tehát, a legfontosabb dolog egy hallgató számára, - és itt nem csak zenészekről van szó – az, hogy kapjon egy zenei élményt. És ez nem az, hogy beülök egy koncertre és bámulom, milyen fantasztikusan játszanak az előadók. Hanem az, hogy én is részt veszek benne. És ezt próbálom megvalósítani, hogy aki idejön, valamit tegyen ezért – fogalmazott Baráth Zoltán klubvezető. 

Baráth Zoltán Domján Attilával dolgozik együtt az ötlet megszületése óta a klub létrehozásán.

- Zenészek között mondták, hogy szükség lenne rá. Én is gondolom, mert azokat is be szeretnénk vonzani, akik régen zenéltek, valamiért abbahagyták, de mégis bennük van, hogy jó lenne zenélni. Tehát jó lenne feleleveníteni a zenélést, de esetleg már nem mernek zenekarba elmenni profik közé, mert a tudásuk már nem olyan. De itt mégis szeretettel várnánk őket. És itt bármilyen szinten tudnának zenélni – árulta el Domján Attila klubvezető. 

A Jazzklubba azokat is várják, akik nem tudnak zenélni, de ismerkedni szeretnének a műfajjal. A későbbiekben lesznek előadások, improvizációs foglalkozások és nyilvános próbák is. A következő foglalkozást május 22-én tartják.

V.A.

(Képek: Kanizsa Médiaház)

Honvéd Kaszinó - Jazz Klub

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.