A legjobb sportolókat díjazták

facebook megosztás

Nagykanizsa városa ebben az esztendőben is elismerésben részesítette az előző esztendő, jelen esetben 2023 legjobb teljesítményeivel kirukkoló helyi sportolóit.

A döntéshozók szerint az év férfi sportolója 2023-ban a sakkozó Antal Gergely, a Tuxera Aquaprofit Nagykanizsai Sakk Klub játékosa lett. Antal oszlopos tagja az immár 15-szörös csapatbajnok kanizsai együttesnek, egyben az idei sakk-olimpiára készülő magyar válogatott keretének tagja.

sport

A múlt esztendőből a legjobb női díjazott címét Demeter Dorina érdemelte ki, aki szintén a Tuxera Aquaprofit NSK egyesületének igazoltja, és a „sakkolimpiás” női csapat kerettagja.

A legjobb csapat kategóriájában az országos klubranglistán 2023-ban eredményei alapján a nyolcadik helyet elfoglaló Kanizsa Box Klubhoz került a helyi megtisztelő sportdíj, egyebek mellett köszönhetően a korosztályos országos bajnoki dobogós helyezéseknek, bajnoki elsőségeknek, no meg Szira Zsófia személyében ifjúsági Európa-bajnokának.

Az év utánpótlás sportolója a fiúknál ismételten a Kanizsa Box Klub bokszolója, Kovács Bence lett, míg a leányoknál a Szan-Dia Fitness Sport Club kötélugróját, Csermák Annát választották a legjobbnak, aki a sportág világbajnokságán, az USA-beli Colorado Springs-ben párosban szerzett világbajnoki címet – mindezt világcsúccsal megspékelve.

P.L.

(Fotók: Kanizsa Médiaház)

Nagykanizsai sportolóinak elismerése, díjátadó

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.