Idén is megtartották a hagyományos bűnmegelőzési akadályversenyt

facebook megosztás

Útvesztők – útkeresők, egy hét gyermekeink biztonságáért. Ez a cím fémjelzi a Családsegítő és Gyermekjóléti Központ több, mint két évtizedes programját. A szervezet a társintézményekkel karöltve rendezi meg minden esztendőben a bűnmegelőzési akadályversenyt, amelynek fókuszában a középiskolás diákok állnak.

1999-ben indult útjára a program, egy olyan gondolat szellemiségében, amely már akkor fontosnak tartotta a prevenciót, az értékek közvetítését, az együttműködést, a közösségek formálását, a társadalom problémáira való felhívást – mondta köszöntőjében Mészáros Adrienn, a Nagykanizsai Család és Gyermekjóléti Központ vezetője.

- Most 2023-ban, 24 évvel később is nagyon fontos szerepe van egy ilyen programnak. Az elnevezés is, úgy gondolom, nagyon aktuális, hiszen a fiatal generáció most is – ugyan más köntösben, de ugyanolyan útkeresők, mint az elődeik. Akik az akadálypályákon végig haladva reményeink szerint épültek, élményekben és tudásban is gazdagodtak – mondta Mészáros Adrienn, a Nagykanizsai Család és Gyermekjóléti Központ intézményvezetője. 

A fiatalok sodródnak, alkalmazkodnak, igyekeznek felvenni a ritmust mindennel, ezt mi, a szakmabeliek nagyon jól látjuk – tette hozzá az intézményvezető. Mint fogalmazott: ebben próbálnak segíteni minden esztendőben a felnövekvő generációnak, közösen a rendőrséggel, a Vöröskereszttel, a gyámüggyel és az iskolákkal. A bűnmegelőzési akadályversenyen résztvevő csapatokat a polgármester is köszöntötte.

- Ti vagytok az érdekesek ebben az egészben. És, hogy van egy ilyen értékes hagyománya a városnak, ez üdvözlendő. Ugye észrevettétek, ebben volt játékos önismeret, - megjegyzem, pszichológusra mindenkinek szüksége van – és volt egy saját élményű közösségépítés, ami szándék volt a szervezők részéről. És én úgy gondolom, ez mindig sikeresen zajlik – fogalmazott Balogh László, Nagykanizsa polgármestere. 

A prevenciós programban 5 középiskola, 48 osztály, 1270 fiatal, 7 intézmény és mintegy 60 szakember vett részt. Az Útvesztők-útkeresők középiskolás akadályversenyét díjazták is, a megmérettetést a 9. évfolyamon a Zsigmondy-technikum 9/A osztálya nyerte. A 10. évfolyamos kategóriában a Batthyány Lajos Gimnázium 10/D-sei végeztek az élen.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.