Az elmúlt évek legeredményesebb hetein van túl a Kanizsa Boksz Klub

facebook megosztás

Szira Zsófia ifjúsági ökölvívó Európa-bajnok lett, Szentes Jácint pedig jelenleg is a serdülő válogatott edzőtáborában készül. A hétvégén a 2022-es teljesítményéért, az év kanizsai utánpótlás sportolója címet a fiúknál a KBK növendéke, Kovács Bence kapta.

A hétfői edzésen köszöntötték társai az újdonsült Európa-bajnokot. A válogatott tagjaként Zsófi kanizsai edzője, Tóth László is kiutazott Örményországba. A fiatal dél-zalai ökölvívó kor- és súlycsoportjában 5 induló volt, majd mint az később kiderült, a teljes magyar delegáció egyetlen aranyérmét szerezte a KBK sportolója.

– Egyből az elődöntőben kezdett, ahol a tavalyi, lengyel Európa-bajnokkal kezdett. Sikerült legyőznie. S a döntőben egy német ellenféllel találkozott, aki a másik ágon megverte az oroszt. Ezt a német ellenfélt tavaly ősszel Zsófi egyszer már legyőzte, szóval ismertük. Hála Istennek most is sikerült legyőzni, így tudta bezsebelni az Európa-bajnoki címet –nyilatkozta Tóth László, a Kanizsa Boksz Klub vezetőedzője.

Zsófi sikerének értékét tovább növeli, hogy még mindig nem jött teljesen rendbe a lába, ami egy tavalyi motorbalesetben sérült meg. A fiatal sportoló szerint a döntőbeli ellenfele próbált váratlant húzni, de mindenre időben tudott reagálni a kanizsai Európa-bajnok.

– Hosszabb meccs volt, mint az előző. Már ismertem, hiszen már bokszoltam vele egy menetet Lengyelországban, csak ott az első szünetben feladták sérülés miatt. Nem úgy bokszolt, mint akkor. Meg nem is úgy, mint ahogy a videókban láttuk, hiszen utánanéztünk. Nem engedtem, hogy úgy bunyózzon, ahogy ő akart volna. Ezt a meccset is élveztem – értékelt Szira Zsófia, a KBK ökölvívója.

Kovács Bence munkáját a hétvégén ismerte el Nagykanizsa vezetése. A fiatal sportoló idén még vérmesebb reményekkel várja a versenyszezont.

– Ismét lesz a Bornemissza nemzetközi emlékverseny. Ott szeretnék egy nagyobb eredményt elérni, hiszen egy nemzetközin az nagyon fontos lenne. S lesz még a magyar bajnokság, azt ebben az évben szeretném behúzni –mondta el Kovács Bence ökölvívó.

Szentes Jácinttal ezúttal nem tudtunk interjút készíteni, hiszen az Utánpótlás Magyar Kupa-győztes sportoló a válogatottal készül május 15-ig.

M-B.GY.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.